Senčila Voje Komarniki

Komarniki

Komarniki so odlična rešitev, da nam zaradi nadležnega mrčesa ni potrebno zapirati oken in ostajati brez svežega zraka. Sestavljeni so iz lepo oblikovanih aluminijastih profilov in obstojne nerjaveče mrežice iz steklenih vlaken, ki je odporna proti vremenskim vplivom.

Katero vrsto komarnikov izbrati?


  • Fiksni komarnik – primeren za okna, kjer ne potrebujemo dostopa do zunanjosti

  • Rolo komarnik – kadar potrebujemo dostop do zunanjosti, se spušča in dviga

  • Integrirani komarnik – komarnik vgrajen v roleto ali krpan žaluzijo

  • Komarnik za vrata – drsni in plise komarnik, ter samozapiralna vrata

Senčila Voje rolete z dvižnim trakom ali vrvico
Fiksni komarnik

Se ne spušča ali dviga. Izberemo ga tam, kjer ne potrebujemo dostopa do zunanjosti. Cenovno najugodnejši komarnik. Po koncu sezone ga po želji enostavno snamemo z okna. Okvir komarnika: bel, siv, rjav, antracit ali barvan po RAL lestvici.

Rolo komarnik

Primeren za okna kjer potrebujemo dostop do zunanjosti ( zalivanje rož). Deluje ročno na poteg. Mrežica teče po stranskih vodilih s ščetko in se v spodnjem položaju ustavi s klikom. Kadar ga ne potrebujemo, se pospravi v rolo omarico.

Senčila Voje rolete z dvižnim trakom ali vrvico
Senčila Voje rolete z dvižnim trakom ali vrvico
Plise komarnik

Trenutno najbolj priljubljen komarnik za vrata. Priporočljiv na vratih z veliko prehodi. Mreža je zložljiva kot harmonika, in zavzame zelo malo prostora. Izjemno nizek prag prehoda ( višina samo 4mm). Možnost izvedbe do širine 500cm. Primeren tudi za okna kjer ni veliko prostora.

Samozapiralna komarnik vrata oz. Amerika vrata

Uporablja se za balkonska vrata, ki jih pogosto odpiramo. Enostavna uporaba,vrata se odpirajo iz notranje strani navzven, zaradi samozapiralne vzmeti pa se zapirajo sama. Posebni magnetni sistem preprečuje da se vrata ob prepihu odpirajo.

Senčila Voje rolete z dvižnim trakom ali vrvico
Senčila Voje rolete z dvižnim trakom ali vrvico
Drsni komarnik

Idealna rešitev za drsni sistem vrat in panoramske stene. Zaradi dobre stabilnosti možna izvedba večjih dimenzij. Možna namestitev na že obstoječo roleto ali zunanjo žaluzijo. Enostavno in tiho upravljanje z notranje in zunanje strani.